Ontdek dé methode om de Japanse Duizendknoop ecologische te bestrijden. ?


In de hedendaagse industrie is het een uitdaging geworden om duurzaamheidsdoelstellingen te integreren in zakelijke operaties.Maar Fingo nvgaat deze uitdaging zeker niet uit de weg.

Zo hebben wij recentelijk de milieuvriendelijke stap genomen door schapen in te zetten voor de bestrijding van de invasieve Japanse duizendknoop. Deze stap is niet alleen uiterst doeltreffend maar onderstreept ook de betrokkenheid van Fingo nvbij ecologische innovatie, een kernwaarde die “diepgeworteld” is in onze bedrijfsfilosofie.

Een Duurzaam Gevecht

De Japanse duizendknoop, een exotische invasieve plant, heeft zich een weg gebaand door heel Europa en is bekend geworden door de problemen die het veroorzaakt binnen het plantenrijk.

Chemische bestrijdingsmiddelen en intensieve manuele verwijdering bieden slechts kortstondige oplossingen en kunnen schade toebrengen aan het milieu.

In plaats daarvan heeft Fingo nvgekozen voor een natuurlijke oplossing: SCHAPEN

Op de terreinen van Fingo worden schapen ingezet tegen de opmars van de Japanse Duizendknoop.
Op de terreinen van Fingo worden schapen ingezet tegen de opmars van de Japanse Duizendknoop.

Deze grazende helden zijn niet alleen effectief in het verwijderen van deze ongewenste plant, maar bieden ook een ecologisch evenwicht, onderhouden het landschap op een duurzame manier en verminderen de noodzaak van mechanische bewerking of chemische middelen.

Ecologisch onderhoud in de omgeving van de Fingo fabrieken.
Ecologisch onderhoud in de omgeving van de Fingo fabrieken.

CO² uitstoot sterk verminderd

Deze milieubewuste geest weerspiegelt zich ook onze productiewijze: Onze windmolen is een krachtig symbool van onze inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen, terwijl ons beleid voor waterbesparing (nullozerstatuut) ervoor zorgt dat elke druppel optimaal benut wordt.De aanvoer van grondstoffen via de waterweg betekent dan weer minder vrachtwagenbewegingen op de weg, wat leidt tot lagere emissies en een kleinere impact op de verkeersbelasting.

Ecologische vloeroplossingen

Niet te vergeten, voorgespannenwelfsels mogen beschouwd worden als de meest ecologische betonnen vloeroplossing mede dankzij het verminderde materiaalgebruik en prefabricatie, dit natuurlijk zonder in te boeten aan kwaliteit en sterkte.

Meer weten over Fingo nv, onze bedrijfsfilosofie, ons productengamma en hoe we ook u kunnen helpen.Contacteer ons vandaag nog via www.fingo.be

#fingo #sterkopalleniveaus #voorgespannenwelfsels #duurzaam #milieuvriendelijk #innovatie #schapen # Ecologisch #Limburg

Image description

Fingo engageert zich binnen de Green Deal circulair bouwen. | Bouw Info Limburg

Fingo engageert zich binnen de Green Deal circulair bouwen.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons