'Hoe maken we onze netten klaar voor de energietransitie ?'.

'Hoe maken we onze netten klaar voor de energietransitie ?'.

Het is een uitdagende tijd voor de bouwsector, zeker met de energietransitie die volop aan de gang is. Bij Bouw Info Limburg geloven we sterk in samenwerking en kennisdeling om deze overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Hoe maken we onze netten klaar voor de energietransitie?

Iedereen in de bouwsector stelt zich deze vraag: hoe maken we onze netten klaar voor de energietransitie? Het antwoord is niet eenvoudig en vereist een collectieve en gedegen aanpak. We moeten duurzame initiatieven omarmen, innovatieve technologieën toepassen en regelgeving nauwgezet volgen. Maar dat is nog maar het begin.

Wat houdt de energietransitie precies in ?

De energietransitie betekent een verschuiving van traditionele, fossiele brandstoffen naar duurzame en hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zon en waterkracht. Deze verandering vraagt om een grondige herziening en upgrade van onze bestaande netwerken, zowel in infrastructuur als in management.

Om deze complexe materie beter te begrijpen en om te zien wat we allemaal kunnen doen, organiseert Bouw Info Limburg  in samenwerking met Viessmann en Vasco op 17 oktober een info / netwerkevent. Een spreker van Fluvius, de beheerder van het elektriciteits- en aardgasnetwerk in Vlaanderen, zal diepgaand ingaan op de uitdagingen en mogelijkheden van de energietransitie.

Dit evenement biedt een platform voor kennisdeling en netwerken, zodat we vooruit kunnen met concrete acties. De spreker zal onder meer behandelen hoe Fluvius bijdraagt aan het faciliteren van duurzame initiatieven bij Vlaamse gezinnen en bedrijven.

Waarom dit event niet missen?

Je vraagt je misschien af, waarom zou ik dit event niet willen missen? Het is dé gelegenheid om direct van experts te horen wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Daarnaast is het een kans om in contact te komen met andere professionals in de sector, ideeën uit te wisselen en wellicht nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Bij Bouw Info Limburg weten we dat de toekomst van bouwen en energiemanagement dicht bij elkaar liggen. Door samen te werken en kennis uit te wisselen, kunnen we innovatieve oplossingen bedenken en implementeren die ons allemaal ten goede komen.

Schrijf je nu in en zorg dat je erbij bent op dit inspirerende evenement. Want samen bouwen we niet alleen beter, maar ook duurzamer.

Bouw Info Limburg: waar bouwprofessionals samenkomen om de toekomst te bouwen.

inschrijven doe je hier

 

Nieuwe Pirrouet fabriek van Vandersanden haalt jaarlijkst 2280 ton CO² uit de lucht ! | Bouw Info Limburg

Nieuwe Pirrouet fabriek van Vandersanden haalt jaarlijkst 2280 ton CO² uit de lucht !

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons